06 Sep
06Sep

Idag, i dessa tider kanske det inte är så konstigt - att inte träffas på ett kontor för ett begravningssamtal på grund av Covid-19 och läget i Sverige. Egentligen är det ganska oväsentligt med ett kontor för tjänster 2020, vilket har visat sig än mer nu. Begravningar är tack och lov en sällanköps-vara och det kan gå lång tid mellan begravningsuppdragen för en byrå.

Att låta en byrå stå i stort sett tom under halva tiden är inte bara kostsamt för företaget, det är även kostsamt för dig som beställare då företagets fasta kostnader betalas av kunderna i slutändan. Det är inte heller särskilt miljömässigt modernt - elen, värmen, förbrukningsmaterial, kontorsmöbler. Kanske en bil eller två som ska köra fram och tillbaka varje dag. Vi har även en tro på att vi själva blir bättre rådgivare när vi själva kan bestämma vår dag utifrån våra liv. Att vi mår bra och slipper en del vardagstress kommer till gagn för dig som kund.

Finns säkert de som tycker annorlunda och är så vana vid att det måste finnas ett kontor man går till. Det är dock inte vår filosofi.

Det började redan innan Coronan kom, allt fler upptäckte att man lika väl kunde göra sin beställning av begravning över nätet, antingen helt själv, eller med stöd av begravningsbyrån via chat, mail eller telefon. 

Fördelarna är många, 

- man slipper ta ledigt från arbetet
- man slipper ta sig till ett kontor, leta parkering
- man kan ta allt i sin takt
- man kan samla alla man tycker ska vara med och bestämma
- det blir markant billigare för dig, utan att tumma på kvalitén

Om du ska beställa en direktkremation, då du välja det alternativet och t o m betala det med en gång om du önskar.

Ett annat alternativ är att vi ses hemma hos dig efter överenskommen dagtid.

Under kvällstid och under helg kan vi också träffas, men då mot tillägg, se mer under våra tjänster. Tänk då på att vi inte kan boka klart plats för begravning, personal såsom präst/officiant, vaktmästare, musiker eller solister då de vi bokar mot inte har öppet under helg, inte heller under kvällstid. Vi kan inte heller se vem som är ev gravrättsinnehavare.

I t ex Tyskland sker alltid mötet hemma hos beställaren. Det är inte heller särkskilt ovanligt här heller. Det kan vara rätt skönt att sitta i sin hemmamiljö och kunna samla de du vill ska vara med. Vi tar med allt material vi behöver får att vi ska kunna boka in så mycket som möjligt för er. Har ni tänkt att det ska vara med fotografier på begravningen kan ni ta fram dem och skicka med oss. Det gäller även om ni önskar att den döde ska kläs i egna kläder, ta då fram och skicka med oss efter besöket är över.

Vi har ett alternativ till, nämlligen att boka ett möte med oss på Regus kontorshotell här i Göteborg. Vi använder primärt deras kontor på Odinsgatan 13, finns även möjlighet att ses på Lindholmen och andra platser i centrala Göteborg. Fråga bara efter Lander Begravningsbyrå i receptionen så kommer vi. Gäller bara bokade besök. Om möjligt, ta med så mycket uppgifter du kan, ju mer vi kan boka klart på plats, desto lättare blir det för dig. Vi försöker alltid få klart mesta möjliga så att du kan släppa den delen. Om möjligt så får du även helt klar prisuppgift.


Sammanfattning

Just begravningar är, tack och lov en sällanköpsvara, vilket gör att ett kontor till stor del står oanvänt och egentligen bara drar till sig stora kostnader som du som kund får betala. Med vårt sätt att arbeta slipper du betala extra för kontorslokaler, el, trycksaker, möbler, maskiner mm mm. Det är till stor gagn för både dig och mot miljön.

Har du frågor och funderingar kring detta, välkommen att höra av dig.

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.